Интериорен проект на Детска стая

Красива и удобна среда за развитие

Представяме ви проект за интериорен дизайн на детска стая, който създадохме за наши редовни клиенти. Детските стаи са едни от любимите ни за проектиране помещения, тъй като ни позволяват да погледнем от по-различен ъгъл на интериорния дизайн и да създадем красива и удобна среда за развитие и израстване на един малък човек.

Интериорен проект на Детска стая

Детска стая на едно малко момиченце

В конкретния случай, този проект, ще се превърне в новата детска стая на едно малко момиченце, което още не ходи на училище. Както в повечето случаи с детски стаи за деца на тази възраст, помещенията се проектират с перспектива за използване през дълъг период от време, включително и юношеските години. Постигаме тази възможност с подходящи декорации, които са лесно отстраними след време, когато детето надрасне възрастта, в която ги харесва. В този интериорен дизайн това са стикерите за стена с маймунки, стикера на Дора изследователката, корковото табло за рисунки (въпреки че такова табло е полезно и за пораснали деца) и веселия детски килим. При отстраняване на тези елементи и замяната им с други подходящи, детската стая ще радва и порасналата си собственичка.

Интериорен проект на Детска стая

Цветови акценти: зелено и оранжево

При проектирането се ръководехме от това че семейсвото харесва правоъгълните разчупени геометрични елементи, включителлно и за таваните, също така нито детето нито семейството са привърженици на „розово-лилаво бонбонените цветове“, както и на червеното и синьото. След като знаехме, кои цветове не им допадат за обзавеждане на жилището им, лесно се спряхме на двата акцентни цветове: зелено и оранжево в комбинация със светъл дървесен декор, както и мебелни плоскости в бяло с фин и красив рисунък. Обитателката на стаята е много будно и любознателно дете, поради което в дизайна заложихме много шкафчета и чекмеджета в които да прибира различните си играчки и книжки.

Интериорен проект на Детска стая

Разположение на мебелите

Ще забележите, че част от леглото е поместена в ниша в стената предвидена за гардероб, тъй като нямаше как гардероба се използва функционално, а тази стена беше единствената подходяща за разполагане на леглото, направихме тази размяна и успяхме да оставим голямо свободно пространство в средата на стаята, което да служи за весели игри. Разположили сме бюрото пред прозореца. Тавана е комбинация от гипсокартон и мебелни плоскости в дървесен декор и осигурява равномерно осветление в помещението. В тавана е заложено и скрито фоново осветление. Над бюрото сме позиционирали висящо осветително тяло, което да осигури добра осветеност при учене. Ако имате нужда от интериорен проект или имате въпроси за обзавеждането на детска стая не се колебайте да се свържете с нас.

Интериорен проект на Детска стая

Интериорен проект на Детска стая

Интериорни проекти

Поръчай интериорен дизайн

Интериорен проект на детска стая
Shares