Дизайн на рецепция

Интериорн дизайн на хотел

Заданието за този интериорен проект беше цялостното осъвременяване на фоайето на стар хотел, обновяването включваше и рецепцията, лоби бара и офис частта. Площа на фоайето е доста голяма над 600 кв. м., но частта от него гледаща към улицата е отделена със стъклени витрини с цел използването и като търговска зона, в заданието беше включено и премахването на тези витрини и приобщаването на търговската площ към останалата част на фоайето. Важен момент за проекта, беше нуждата да се оформи по-голям и по функционален лоби бар, който да стане много по-привлекателен от досегашния такъв и да привлече повече посетители, от колкото досега.

Интериорен дизайн на лоби бар

Обзавеждане на хотел

Друг интересен момент е че офисите са разположени над рецепцията, тъй като голямата фисочина на фоайето (над 5 метра) е позволила това и до тях трябва да достига част от естествената светлина на фоайето. Обръщайки внимание на тези дадености и съобразявайки се със заданието ние оформихме в един общ център бара, рецепцията и офис частта, осигурявайки им възможност да функционират автономно. Този така наречен център сме покрили с плоскости фурнирован MDF в два дървесни декора, както и сме поставили прозорци с неправилна форма на офис частта, които да са в съзвучие със останалите асиметрични апликации. За осветление над бара и рецепцията сме използвали опънат светещ таван, който обединява визуално двете зони.

Осветление и декорация

Интериор на хотел

Предизвикателство за нас като дизайнери представляваха и множеството дебели колони, които облякохме с MDF бял гланц съчетавайки геометрични обеми със осветление и висяща растителност за да променим изцяло стерилното излъчване на правоъгълните бетонни колони и да внесем елемент на свежест в цялостното излъчване. Четирите големи колони пред рецепцията обединихме с общ елемент от гипсокартон боядисан в няколко градиращи тона на синьото и комбиниран с принтиран опънат светещ таван с графични елементи силуети на чайки, които редовно кръжат и кацат по този голям стар хотел.

Дизайн на светещ таван

Интериорен дизайн Варна

На тавана проектирахме мрежа от неправилни многоъгълници в бордовете, на които има вложено скрито диодно осветление, а в някои от многоъгълниците е опънат светещ таван. Целта на този таван и осветлението е да осигори неповторима и незабравима атмосфера за гостите на хотела и клиентите на лоби бара. Декоративни елементи, които допълват интериорния проект са камъка на стената до бара, проектираните от нас масички и светещи рафтове, както и лампите от плексиглас в неправилна форма между сепаретата. Можем да говорим още дълго за този проект, но ще ви оставим сами да го разгледате и да му се насладите. Ако интериорния дизайн на това хотелско фоайе ви е харесал и имате нужда от интериорен проект на жилищно или обществено пространство, свържете се с нас. Ние ви помагаме да постигнете мечтите си.

Интериорен дизайн на хотел

Интериорен дизайн на хотел

Интериорен дизайн на рецепция

Интериорен дизайн

Интериорни проекти

Поръчай интериорен дизайн

Идеен интериорен проект за обновление на фоайе на хотел
Shares