Интериорен дизайн от филм за Джеймс Бонд

Social

Интериор от филм

Здравейте, днес представяме първата статия от новата ни поредица
интериор от филм. Надяваме се идеята да ви допадне и донесе приятни мигове докато посещавате нашият блог за вътрешен дизайн.

Един интериорен дизайн на къща, показващ най-доброто от работата на Джон Лаутнер ( американски архитект 16 Юли 1911 – 24 Октомври 1994 ). Сградата е централен елемент на филма на Джеймс Бонд „Диамантите са завинаги“. Kъщата Еролд на Саутбридж Драйв в Палм Спрингс е построена през 1968 за Артър Еролд – интериорен дизайнер. Запомняща се за нейният огромен куполен покрив от бетон, с изрязани клиновидни участъци с индиректно осветление.

Интериорен дизан от филм

Създаден, за да защити дома от интензивното пустинно слънце, покрива се подпира на извити бетонни стени. Подът е поркрит с черни плочки от естесвен камък. Басейнът е открит и закрит в дневната. Две 25 метрови висящи стъклени окачени фасади се прибират за да се отвори дневната напълно само с натискането на един бутон. Когато Лаутнер видял камъните, изложени на парцела, той кара строителите да копаят 3 метра за да разкрият огромни скали, които стават неразделна част от интериорния дизайн.

Интериорен дизайн на спалня

Главният етаж се състои от: кухня скрита от дневната с дълга извита стена, голяма спалня ( първоначално една от само две в къщата ), бар и хладилник за вграждане зад стените от екзотична дървесина. Къща за гости, до която се стига през вита стълба от нивото на басейна, е добавена две години, след като основната къща е построена.

Интериорен дизайн на кухня

Дизайн на стълби

Вътрешен дизайн от филм

Градините около къщата се преплитат с естествени насаждения от мъх, папрат, бамбук, алеи от натрошени камъни, кактуси и многогодишни растения. В една стая издълбана в скалта са запазени много от кошчета за сухи цветя на Еролд с ръчно изписано му етикети: стрелка, вратига, метличина, бергамот, рози.

Градини на къща Еролд

Comments

comments