Интериор Варна

Жилищен интериор Варна

Привет, представяме ви един от последните си интериорни проекти. Този проект е за жилищен интеиор на млад мъж, чиято професия е свързана с чести пътувания. Жилището се намира в нова сграда в една от най-приятните части на град Варна. Жилището е съставено от дневна с кухня, две спални (едната, от които ще изпълнява роля на кабинет и стая за гости), антре, голяма баня и тоалетна. Целта на проекта беше да създадем съвременно, функционално, просторно и светло жилище, в което да присъства и домашния уют, както и да има характерни детайли. Клиента ни харесва сивото и златистото, затова като добавка към белите стени сме използвали и сиви елементи.

Интериор на дневна и кухня

Най-характерен за дневната е тавана, комбинация от елементи от гипсокартон и парчета винилен светещ опънат таван, проектирахме този таван освен с идеята за стил и оригиналност и с цел да осигурява равномерна осветеност на помещението. При желание за повече светлина сме заложили и осветителни тела тип „луна“ разположени равномерно по „гредите“ от гипсокартон, както и висящо осветително тяло над бара. Допълнителна атмосфера създават и „мебелните луни“ монтирани в някои части на мебелите. За мебелите сме използвали основно съвременен декор наподобяващ ленен плат в комбинация с дървесен декор.

Кухнята е практична и достатъчно голяма, без да се натрапва. Своеобразна преграда между кухнята и дневната е бара, чиито размери позволяват да бъде използван и за хранене. Стените около бара са облицовани с естествен камък, атмосферата се допълва с комбинация от рафтове в дървесен декор. Основната трапезарна маса е отдалечена от кухнята, но с клиента се споразумяхме за такъв компромис с цел да запазим простора в стаята, а и за да осигурим невероятна гледка при хранене. Трапезарната маса е стъклена, за да не спира проникването на естествена светлина.

Дизайна на телевизионния модул е в съзвучие с останалите мебели. Друг характерен елемент за дневната е кафе масата, която сме проектирали, като интересен акцент за пред дивана. От цялото жилище само в дневната (от големите помещения) стените се срещат под прав ъгъл със съседните стени, във другите части имаме нестандартни ъгли.

Дизайн на антре

Клиента ни, много държеше антрето, като най-представителна част на жилището да излъчва стил, чистота и простор. Сравнително големите размери на помещението, както и липсата на необходимост от гардеробна (нея я разположихме в кабинета) ни улесни в тази задача. Пода е светъл и лъскав, а на тавана има елемент от опънат светещ винилен таван, но най-характерен елемент тук е двойно светещата рамка от гипсокартон на огледалото. Покритието на рамката е златиста мазилка. Светлината от външната и част осветява и подчертава декоративната каменна облицовка на стената, светлината отвътре създава приятна атмосфера в антрето. Гардероба е с две отделения за дрехи и декоративни ниши комбинирани с чекмеджета.

Интериорен дизайн на спалня

Ето че обиколката из интериорния дизайн на това жилище ни отведе и до спалнята, която несъмнено е най нестандартното и интересно помещение. Тя със сигурност не се вписва в останалата част на жилището, но облите форми, липсата на високи мебели и преобладаващо бялото бяха изрично желание на клиента ни, като целта беше да създадем красив, лек и успокояващ дизайн за този кът на жилището. В ъгъла на спалнята има няколко елемента от бетон, които прикрихме с первази от гипсокартон за скрито осветление, а стената зад леглото, която е осветена от скритото осветление сме облицовали с 3Д панели. В рамката на леглото също сме заложили диодно осветление. Основното осветление на помещението е превидено да се изгради с „външни луни“ и изящни висящи осветителни тела над нощните шкафчета.

В ъгъла на спалнята има няколко елемента от бетон, които прикрихме с первази от гипсокартон за скрито осветление, а стената зад леглото, която е осветена от скритото осветление сме облицовали с 3Д панели. В рамката на леглото също сме заложили диодно осветление. Основното осветление на помещението е превидено да се изгради с „външни луни“ и изящни висящи осветителни тела над нощните шкафчета.

Проект на гостна-кабинет

Специфична зона в жилището е и така наречената гостна-кабинет. В това помещение обединихме няколко функции. То ще изпълнява основно роля на кабинет, затова в ъгъла до прозореца сме позиционирали голям работен плот, който изпълва острия ъгъл на помещението. Първоначалната идея беше за бюро пред прозорците, но височината им не позволи такова разположение. По начало в тази стая е заложена голяма баня с тоалетна, но в процеса на проектиране я намалихме наполовина и я обособихме, като тоалетна за да можем да изградим сравнително голяма гардеробна, тъй като желанието на клиента ни беше в това помещение да може да прибира най-много вещи.

Интересно за тоалетната е и разположението на мивката, за която предвидихме специална ниша в новоизградената стена, като по този начин мивката не се превръща в своеобразно препятствие в тясната тоалетна. Друг интересен елемент на „гостна-кабинета“ е „легло-дивана“ това е легло, което сме проектирали, така че да може да се седи удобно на него, както и да може да се превръща в легло с ширина 120 см. Останалите мебели както и осветлиението отговарят на стила на жилището.

Луксозна баня

Накрая но не и по важност е банята. Тя е сравнително голяма, което ни улесни в проектирането, да разположим биде и тоалетна чиния, да обособим голяма душ зона и да предвидим голяма мивка. Цялата композиция е на фона на стилни и красиви фаянсови плочки. Приятен елемент е и нестандартната „лира“, която между другото е на български производител. Всичко това се осветява от опънатия светещ таван.

Жилищен интериор Варна Дневна

Надяваме се, че с интерес сте разгледали този наш проект, очаквайте и още.

Интериорни проекти

Поръчай интериорен дизайн

Жилищен интериор Варна
Shares